Oslabljene članice visoko poražene

1. decembra, 2013

DOMŽALE : ATHLETE CELJE 51:97 (11:28, 17:31, 11:15, 12:23)
Špacapan 18, Kotnik 10 (8 skokov); Gajić 25 (9 skokov), Osterman 13.

STATISTIKA

Celjanke so do nove zmage prišle relativno rutinirano. A trenerja po tekmi nista imela razlogov za slabo voljo, saj je vsaka ekipa uspela doseči zastavljen cilj. Domače so predvsem prikazale borbeno igro in nepopustljivost, kar je bilo pozitivno. Še vedno pa je bilo preveč nihanj in kar nekaj povsem nepotrebnih izgubljenih žog, kar pa nakazuje, da je potrebno tehnične elemente nenehno popravljati in piliti.

Odločilno razliko so dosegle gostje s svojo najmočnejšo možno postavo že v uvodnih 10-20 minutah. Po premoru so naše igralke vendarle prikazale bolj čvrsto igro in zmanjšale učinek gostji v eni četrtini. V nadaljevanju Celjanke niso popuščale in so prednost le še povečevale. V naši ekipi se je zagotovo poznala odsotnost obolele Romane Vuković ter poškodovane Annamarije Prezelj. Zato so dobile priložnost tudi tiste, ki sicer manj igrajo, saj v prihodnosti računamo na vse igralke .

Na naši strani se je z 18 točkami najbolje izkazala Katja Špacapan, v dresu Athlete Celja pa se je najbolje znašla odlična Marica Gajić, ki je tekmo končala pri 25 točkah in devetih skokih (indeks 39).

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitam Celjankam za zmago. Trenerja sva dala priložnost vsem igralkam in kljub razliki smo videli veliko lepih potez na obeh straneh. Če se nekaterim ne bi tako mudilo, bi jih bilo še več. Verjamem, da bodo naše igralke s takim pristopom še napredovale.”