Poraz članic brez prave igre

20. marca, 2013

JEŽICA : DOMŽALE 65:51 (19:11, 12:10, 16:16, 18:14)
Rupnik 22 (10 skokov), Lumpert 18; Ajkič 22 (8 skokov), Brekalo 12 (9 skokov).

Na tekmi smo ponovno nastopili brez še vedno poškodovanih Annamarie Prezelj in  Romane Vuković. Kot kaže na slednjo očitno tudi ne bomo mogli več računati, kljub drugačni napovedi pred nekaj dnevi. Prav na takih tekmah se vidi koliko nam ti dve igralki pomenita v naši igri.  S tem porazom smo nasprotnicam prepustiti tudi peto mesto v Ligi za prvaka.

Ježičanke so sijajno začele tekmo, medtem ko so naše igralke povsem po nepotrebnem izgubljale žoge, bile neodločne pri metu in predvsem izjemno neprecizne. Podatek, da smo proste mete metali neverjetnih 53%, pove veliko o tem, kje so bile igralke z glavo.  Domačinke so prednost uspešno zadrževale vse do konca prve četrtine. V nadaljevanju so se naše igralke nekajkrat nevarno približale, še najbolj sredi 27. minute, ko je ekipi ločila le točka (36:25), a smo kljub dogovorom v minutah odmora odigrali neodločno v obrambi in  neaktivno v napadu.

Daleč najboljšo tekmo te sezone sta za naš klub odigrali Sabina Ajkić ( 22 točkam je dodala osem skokov) in Nina Brekalo (12 točk in devet skokov). Potrebno je omeniti tudi, da je naša prva violina, Helena, na lastno željo odigrala tekmo kljub poškodbi gležnja in pokazala, kot nekatere igralke, kako se bori za svoj klub. Žal pa nekatere druge igralke od pokalnega srebra naprej nimajo več takega pristopa.

STATISTIKA

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:

“Domačinkam čestitam za zmago. Naše igralke so se borile, a samo to za zmago ni dovolj. Če se ne držijo navodil, je škoda tudi, da se določene žrtvujejo in igrajo poškodovane. Upam, da bomo kmalu zaigrali v popolnejši postavi.”