Poraz za slovo od finalne skupine U18

16. decembra, 2012

U18  ŽKK  DOMŽALE : PANTER ILIRIJA 75:85 (18:13, 27:29, 14:20, 16:23)

Grintal M., Ajkić S. 27 /2T/ (3:4),  Dremel U. 16 (1:2), Prezelj A. 14 /1T/ (2:5), Smolnikar M. 7 (2:5)  Žura Š. 4, Smolnikar K. 7,/1T/ (2:4) Valenčak S. ,

Zadnja tekma v skupini vzhod za uvrstitev med najboljših 6 ekip v konkurenci U18 je postregla z izjemno borbeno tekmo. Glede na to, da je tekma odločala o uvrstitvi in napredovanju, kaj drugega ni bilo za pričakovati. Bili smo priča padcem in vzponom obeh ekip, ki sta odigrali kvalitetno in precej napadalno usmerjeno košarko. Naše mladinke so v naletih odigrale odlično, nato pa nekajkrat zdivjale in tako smo zapravili prednost celo 13 točk (37:24). V tem delu igre smo povsem pozabili na obrambne naloge in prejeli kar nekaj trojk in lahkih košev. Zadnje prepričljivo vodstvo smo imeli še v 23 minuti (53:45), nato pa so nam počasi pošle moči in svoje so dodale težave z osebnimi napakami. Zadovoljni smo lahko z borbenostjo naših deklet in njihovo požrtvovalnostjo, saj jih je kar nekaj odigralo tekmo napol poškodovanih in rahlo bolnih.

Žal nam je lahko, da smo sezono odigrali brez operirane Vanje, da smo v začetku sezone pogrešali Sabino, ki je imela na tej tekmi dober strelski dan; žal, da  je kapetanka Ula šele na tej tekmi ujela ritem iz lanske sezone in odigrala tekmo skoraj brez napake. Predvsem pa nam je lahko žal, da nismo imeli še na večih pomembnih srečanjih tako korektnega pristopa delivcev pravice, kot lahko tudi obžalujemo, da smo se po razporeditvi, ki jo postavlja KZS, tudi v tej sezoni, kot že lani, znašli v precej močnejši skupini, kjer so se kar štiri ekipe potegovale za dve mesti, medtem, ko je v skupini zahod  zasedba precej manj konkurenčna. Ne bo nam pa žal za novo izkušnjo, čeprav smo si tudi mi sigurno zaslužili več. A za več bomo morali tudi na treningih narediti še kaj več in potem se bo tudi to povrnilo. Pred nami je še liga za mesta od 6 navzdol, kjer moramo vsekakor potrditi našo kvaliteto.