Poročilo s polfinala PF

14. februarja, 2012

Deklice iz OŠ so odigrale polfinalna srečanja v okviru  Pionirskega festivala. Ker v obeh ekipah sodeluje velika večina igralk, ki sicer trenirajo v našem klubu, ter pod okriljem našega trenerja, smo rezultate in poročilo objavili.

Danes je na OŠ Trzin potekal polfinalni turnir PF (pionirski festival – šolsko državno prvenstvo). Na njem sta nastopili dve domžalski šoli, OŠ Trzin in OŠ Domžale. Morala bi biti še OŠ Tabor 1, iz Maribora, vendar so danes udeležbo odpovedali. Tako je bilo potrebno iz medsebonega dvoboja dobiti ekipo, ki bo igrala na izločilnih tekmah, za uvrstitev na finalni turnir. Že to, da sta v igri dve šoli domžalske regije, je velik uspeh.
OŠ Trzin – OŠ Domžale 35:23 (16:6, 10:11, 9:6)
strelke:
Trzin: Valenčak 12 (2/2), Tekauc 10 (1/0), Prezelj 9 (3/1), Bohnec 2, Kač 2, Dautovič, Kastelic, Rakun, Dremel, Škrlep, Kerič, Jurše, Lavrač, Izda.
Domžale: Rošič L. 13 (2/1), Iglič 6 (2/0), Veladžič 2, Žibert 2, Kohek, Rošič T., Saichom, Žibert, Jaševič, Škrjanc, Mazej
Tekma je bila zanimiva in dokaj izenačena, čeprav so že po prvih desetih minutah Trzinke vodile z 10 točkami prednosti. V drugi tretjini so domžalčanke zapretile, vendar bližje kot na 7 razlike ni šlo.
OŠ Trzin se je tako uvrstila med 8 najboljših šolskih ekip v Sloveniji in čaka na svojega nasprotnika. Zmagovalec tega dvoboja bo uvrščen na finalni turnir.