Pregled minule sezone in plan za prihajajočo sezono

1. novembra, 2013

Minulo sezono  je bilo kar nekaj ključnih dogodkov v klubu, ki so zaznamovali delovanje kluba in nam pravzaprav pomagali, da smo organizacijsko in kadrovsko zrasli.  Izdvojil bi dva, ki sta zaznamovala sezono.

Najprej je hladen tuš povzročila odpoved  »čez noč« vodje mladinskega pogona in trenerja kadetinj, dober mesec za njim pa še odpoved sodelovanja s trenerko pionirk. Postavljeni smo bili pred dejstvo, v tako kratkem času nismo uspeli najti nobenega trenerja, ki bi prevzel odgovornost in delal naprej. Zato smo se bili primorani ozreti po svojem kadru, kar se je pokazalo v danem trenutku za dobro stvar. Barbaro Poljanšek smo tako obremenili z mladino, kadetinje je nekajkrat vodil članski trener, nato pa še Igor kot skrajna rezerva. Na koncu sezone smo le uspeli najti stalnega trenerja, ki je v našem klubu pred leti že deloval in je pustil pozitiven pečat.

Drugi dogodek pa je bil prihod Helene Boada, ki je po samo nekaj treningih zaigrala za našo člansko ekipo. V življenju še nisem srečal bolj pozitivne igralke in osebe, ki je dajala ogromno sebe na treningih in na tekmah. S svojim pristopom in igro je opozorila nase, bila je prva strelka lige in najbolje ocenjena igralka. Z njeno pomočjo smo tudi osvojili najvišjo lovoriko v zgodovini kluba, srebro v pokalnem tekmovanju. Nedvomno smo največ naredili za prepoznavnost kluba s TV prenosom finala ob rekordni gledanosti.

 

Kako naprej?

 

Nekatere igralke so odšle, druge prišle, vse je v ritmu sprememb, kot vedno. Hvaležni smo trenerjem, ki nadaljujejo svoje delo in usmerjajo  igralke k individualnemu napredku.

Načrti in cilji ostajajo isti- v mlajših konkurencah sestaviti ekipe, ki bodo usmerjene v iskanje kvalitete ob zadostnem številu igralk v svojem letniku. Tudi kakšen uspeh bo moral priti, za letošnjo sezono računamo, da bo odskočna deska za v prihodnje pri dveh ekipah, pri U14 in U16. Poleg tega pa moramo sistemsko ustvarjati kvalitetne  igralke, ki bodo ostale v domačem klubu in tvorile okostje članske ekipe. Konkreten cilj je 4. mesto in preboj v drugi krog pokala.

 

Tukaj izkoriščam tudi priložnost, da se zahvalim vsem, ki so do sedaj pomagali klubu, saj brez njih ne bi bilo nič- niti uspeha niti kluba. Na tem mestu tudi pozivamo vse starše, da pomagajo klubu s prijavnico v članstvo, plačilom članarine in z delom dohodnine, ki ga lahko vsakdo usmerja po svoji volji. Trenerji in klubski delavci imajo v pisarni dokumente, kjer lahko opravite te formalnosti.

 

 

UO kluba