Prva zmaga članic v Mariboru

6. februarja, 2013

1. SKL članice AJM : Domžale 62:77 (15:15, 14:25, 20:19, 13:18)

Pa smo dočakali tudi prvo zmago v prestolnici štajerske. Po izenačenem začetku, ki je trajal vse tja do sredine 14. minute, so Domžalčanke na vedno težkem gostovanju v Mariboru vzele stvari v svoje roke. Z osmimi zaporednimi točkami so se najprej povzpele na 10 točk naskoka (24:34). Na premor so nato odšle še s točko prednosti več (29:40), velik del zaslug za to pa je imela nezaustavljiva Romana Vuković. Ta je že v prvih 20 minutah igre dosegla 18 točk in sedem skokov.

Na začetku drugega polčasa so košarkarice AJM-ja pokazale drugačen obraz. Po zaostanku z 32:46 so napravile delni niz 13:0, s katerim so se približale le na točko zaostanka (45:46). A Domžalčanke so znale znova stopiti skupaj takrat, ko je bilo to najbolj pomembno. Razigranima Vukovićevi in Boada Xairovi se je pridružila še Barbara Poljanšek, omenjeni trio pa je bil najbolj zaslužen, da je do konca 30. minute domžalska prednost znova dvoštevilčna (49:59), Mariborčanke pa novega preobrata niso zmogle in tekmo smo mirno pripeljali h koncu.

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:

“Tekma je bila predvsem psihično naporna in menim, da sta bili dobra priprava in igra v obrambi ključ do prve članske zmage Domžal v Mariboru sploh. Na taki tekmi niso odločilne le igralke, ki dosegajo koše ampak ekipni duh. AJM je ekipa dobrih igralk, tako da zmaga nikakor ni bila lahka. Čestitke našim puncam za izjemno igro, Mariborčankam pa za zelo korektno borbo.”