Tekme so se začele, vse so v pogonu

28. septembra, 2014

U17 

ŽKK Konjice : ŽKK Domžale 51:30  (7:12 12:10 17:3 15:5)

Prva tekma sezone je bila za nas v vedno neugodih Slovenskih Konjicah.

Skozi celoten teden priprav na treningu, smo pričakovali trdo in nervozno srečanje, kar se je izkazalo za pravilno.Tekmo smo začeli borbeno in z dobro obrambo ter domačinkam onemogočali njihovo hitro igro. Obrambi sta na obeh straneh bili odlični in oboji smo le stežka prihajali do odprtih metov.

Nekaj nujnih menjav v drugi četrtini na žalost ni ohranilo ritma in zbranosti, kot bi bilo potrebno, a smo vseeno prvi končali polčas s 3 točkami prednosti. (19:22)

Drugi polčas pa so Konjice začele s precej bolj agresivno igro preko celega igrišča, na kar nismo znali pravilno reagirati, izgubljali čas z prenosom, izgubljali žoge , vrstile so se napake, ki jih v prvem polčasu ni bilo, predvsem pa smo zelo zelo slabo zapirali prostor pod svojim košem.

Razlika je počasi rasla, menjave, time outi niso zbudili nekaterih deklet in ravno to, kar smo v četrtek delali na treningu (prehod proti presingu) se je zdelo, kot da je “znanstvena fantastika”…,

Priložnost za igro so tokrat dobila vsa dekleta, a za prihodnje se bo za minutažo potrebno potruditi predvsem s “čisto-zainteresirano” glavo ter se metati tudi na “zobe” za ekipo.

Led za letos je prebit, glavo pokonci sezona je še dolga in gremo naprej.

Najboljše strelke:

Hribar 16 1T (3:3), Rošič Tana 8 2T (2:2)….