V pokalu do srebrne medalje

3. marca, 2013

Zgodovinski uspeh našega kluba smo potrdili v finalni tekmi proti domačinkam, ki pa so bile le pretrd oreh.

ATHLETE CELJE : DOMŽALE 79 : 59 (19:10, 20:17, 21:16, 19:16)
Orozović 22 (8 skokov), Gajić 20 (10 skokov); Boada Xairo 23, Prezelj 13.

Naše igralke so začele silovito; s trojkama Romane Vuković in Helene Boada so povedle za 6. Po prvem šoku pa so domačinke izenačile že v tretji minuti srečanja (6:6). Toda tudi po minuti odmora Domžalčanke niso bile uspešne in celjski niz se je nadaljeval. Črne minute je prekinila Sabina Ajkić (19:8), ki je zadela v 7. minuti srečanja. Pred tem so igralke Celja naredile delni izid 19:0. V zadnjih minutah uvodne četrtine je naša ekipa z nekaj menjavami uspela vzpostaviti ravnotežje na igrišču. Razlika 9-ih točk v korist ekipe iz mesta ob Savinji je še bila ulovljiva.

Naše punce so se v drugem polčasu še močno upirale in so se približale na minus 16. Domači trener je odregiral in vzel minuto odmora, vendar je razmerje moči ostalo nespremenjeno. Tretja četrtina se je končala s 17-imi točkami razlike v korist aktualnih državnih prvakinj.

V zadnji četrtini je trener Velikonja poskušal zaostanek zmanjšati z obrambo po celem igrišču in nasprotnice prisiliti v napake. To jim je delno uspelo, saj so z dvema zaporednima zadetima metoma za 3 točke razliko nekoliko zmanjšale. Toda Domžalčankam ni uspelo prevzeti pobude in kmalu je postalo jasno, da naslov pokalnih prvakinj ostaja v Celju.

Ne glede na poraz smo ponosni, da smo se s hrabro igro in pravim pristopom pokazali širši slovenski javnosti in tudi s ponosom prejeli medalje za osvojeno drugo mesto!

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitke Celjankam za zasluženo zmago. To je ekipa, ki je dobro trenirana in ima dobro selekcijo. Mislim, da je naša ekipa poskušala ter da smo se res potrudili. Punce so dale vse od sebe. Poznalo se je, da je Helena Boada Xairo igrala poškodovana. prav tako se je poznala tudi naša utrujenost. Vendar mislim, da je prav dejstvo, da smo malo športno razočarani, dokaz, da se na tej tekmi nismo prišli le pokazati, ampak smo poskušali nuditi tudi nek odpor. Težko bi ocenil, kako atraktivna je bila tekma. Glede na ritem teh dveh tekem v dveh dneh je bil to naš maksimum.”