V pokalu zmaga na Ježici

15. januarja, 2013

V samo treh dneh je to že druga zmaga proti ekipi Ježice, tale je bila priborjena v gosteh in je tako tudi  prva zmaga članic našega kluba v ježiški dvorani!

JEŽICA : DOMŽALE 57:72 (9:14, 11:26, 17:19, 20:13)

Žura, Brekalo 2, Prezelj 9, Boada 19, Dremel 4, Ivanc 10, Poljanšek, Kotnik, Klampfer 4, Grintal, Vuković 22, Stupica 2.

Po naporni ligaški tekmi pred tremi dnevi, je bil pred nami pomemben dvoboj v ježiški dvorani, ki je domžalski klub še ni osvojil. Na prvi tekmi pokalnega tekmovanja smo skoraj celo tekmo vodili. Največjo rezultatsko razliko smo si ustvarili od 15 minute, ko nam je uspel delni rezultat 17:2. V 17 minuti so domačinke za kratek čas z minuto odmora uspele z enim košem rahlo ustaviti naš nalet, a šele premor ob polčasu je dejansko prekinil našo izredno serijo. V tem obdobju so Helena, Romana, NIna I. in Ula rešetale nasprotnikov koš. V nadaljevanju so domačinke šle na vse ali nič in po našem vodstvu 41:68 v 34 minuti, so uspele do konca tekme razliko z nekaj hitrimi meti vendarle zmanjšati na 15.

Naše igralke so tako dosegle izjemno pomembno zmago za napredovanje na finalni turnir v pokalu. Kot kaže smo bili tudi tokrat na tekmo bolje pripravljeni, predvsem pa se pozna boljša telesna priprava, saj smo v treh dneh nasprotnice ustavili pod 60 točkami, kar je bil naš osnovni cilj v obrambi. Pohvaliti velja vse igralke, ki so pokazale, da se le s pravim pristopom lahko dosegajo rezultati. Ta zmaga nas pa na povratni tekmi 13.2.2013 ne bo uspavala.