V Šmarju odigrana druga tekma

18. junija, 2009

V ponovljeni tekmi, ki smo jo morali odigrati zaradi napake v zapisniku v prvi tekmi, so naše pionirke premagale ekipo Šmarja  ,kljub odsotnosti dveh kar pomembnih igralk.

ŠD Šmarje – ŽKK Domžale  32:53 (9:9, 11:14, 6:10, 6:20)

 

Strelke:

 

Šmarje: Ocvirk 15 (7/3), Dečman 9 (7/1), Šket 4, Jereb 4

 

Domžale: Ajkič 22 (4/2, 2T), Grintal 17 (2/1), Tajher 8 (6/2), Kastelic 2, Veladžič S. 2, Stefanoski 2, Veladžič L., Jašovič.

 

Tekmo zadnjega kola pomladnega dela prvenstva smo sodeč po rezultatu iz zapisnika izgubili za eno točko (56:55), vendar smo po pregledu zapisnika ugotovili napako, kjer enega koša domači zapisnikar ni upošteval. Rezultat bi tako moral biti 56:57 za ŽKK Domžale. Taka napaka je po uradnih pravilih »materialno kršenje pravil« in ker vpliva na rezultat tekme, se tekma mora ponoviti.

Obe ekipi sta pri sestavi ekip imeli veliko težav, saj so se nekatera dekleta že razbežala z družinami po dopustih. Pri nas je bila težava še ta, da je zbolela Annamaria, na klopi pa sta za število bili še dve poškodovani igralki, tudi najstarejša – kapetanka Lara. Nekako nam je vendarle uspelo odigrati še enkrat. Začetek tekme je pripadel domačinkam, ki so povedle s 7:2, vendar so Domžalčanke na krilih razpoložene Maje uspele izenačiti že do konca četrtine. Do 26. minute je bila tekma zelo izenačena, nato pa so naše pionirke predvsem z izjemno dobro obrambo prišle do številnih protinapadov in razliko večale iz minute v minuto. Priložnost so dobile prav vse, ki so bile zdrave in vse so minute zelo dobro izkoristile. Igralka tekme je bila gotovo Maja Grintal, ki je izkoriščala dobre podaje soigralk, predvsem pa izjemno obrambo odigrala na Ocvirkovi, ki je vse svoje točke dala v prvem polčasu, medtem ko je na prejšnji tekmi dosegla 27 točk. Žal naša ekipa take predstave ni zmožna prikazovati iz tedna v teden, kar nas je stalo uvrstitve med 8 najboljših. Pravzaprav nas je od te uvrstitve ločil en sam koš! Koš, ki bi ga morali doseči na tekmi proti Novemu Mestu.

Vse klubske igralke so zdaj pred zasluženim počitkom. Z avgustom pa se začenja pot k novim zmagam.