Članice blizu presenečenja

24. novembra, 2012

1. SKL ZA ČLANICE, 7. KOLO

DOMŽALE : GROSUPLJE 67:75 (16:26, 20:18, 14:9, 17:22)

Naše članice so bile blizu presenečenja. Po vrnitvi Helene, so dodobra namučile gostje, ki so na koncu slavile zmago s 75:67.

Po našem začetnem krču so Dolenjke vodile s 4:15 in na začetku 16. minute smo zaostajali že za 14 (37:23). Kljub zaostanku se ekipa članic ni vdala v usodo in z vztrajno igro smo se začeli vračati v igro.

Devetminutni strelski mrk gostujoče zasedbe smo izkoristile za niz 14 zaporednih točk, ki nas je popeljal le na -1 (52:53), tri minute kasneje pa je Nina Brekalo poskrbela še za prvo vodstvo (56:55). A žal se igra po hitro dosojenih osebnih napakah in obilico prostih metih, ni razvila in nismo se več uspeli približati na manj kot tri točke zaostanka (60:63).

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:

“Čestitam Grosuplju za zmago. Kljub porazu čestitam tudi našim dekletom, ki so s pristopom pokazala, da je bila prejšnja tekma res izjema in da smo na pravi poti. V tretji četrtini smo odigrali najboljšo obrambo v tej sezoni in škoda, da so potem praktično “prosti meti” odločili zmagovalca. Vidi se kaj nam pomeni Helena v igri, vendar nam je ob Annimariji in  Romani manjkala še ena strelka, saj v obrambi so srčno garale prav vse. Verjamem da bomo formo še dvignili!”

Mladen Rajić, trener Grosuplja:
“To je bila tekma, po kateri trener svoji ekipi ne more čestitati za zmago. Tekmo smo odigrali z dvema obrazoma – ko se držimo in ko se ne držimo dogovorov. Trenutki, ko smo spoštovali dogovore, so prinesli prednost. A to so bili resnično le trenutki. Izgubili smo preko 40 žog, a to po lastnih napakah, in imeli 20 skokov več od nasprotnic. Čestitke Domžalčankam za dobro tekmo in borbenost. Tako se igra za klubske barve. Tudi ko izgubljaš se ne smeš predati!”