Prvi turnir za U10

25. novembra, 2012

Ta vikend so se tudi naše najmlajše preizkusile v košarki. V Hali komunalnega centra smo gostili turnir za U10. Že pred tekmo nismo pričakovali rezultatsko uspešne igre, ampak smo se osredotočili na dobro počutje v ekipi, zabavo predvsem pa za športno preživljanje nedeljskega dopoldneva.

Najprej so se punce pomerile z vsekakor superiorno ekipo U10 ŽKD Ilirija. Na začetku se nismo dobro znašle, saj so nasprotnice dobesedno jemale žoge iz naših rok in nas tako malo prestrašile, vendar ko smo se odločile, da »te velike kepice vaniljevega sladoleda« ne damo kar tako, nam je šlo bolje. Na koncu je bil rezultat 76 : 10 v prid ŽKD Ilirija. Pa nič zato, punce so uživale!

Strelke ŽKK Domžale: Asani 2, Pirman 2, Papič 6, Žibert, Vodnjov, Homar, Bešter, Zupan, Križnik, Utroša, Vide, Letnar.

Sledila je ura odmora, potem pa nas je čakala tekma z Vipavo. Tudi Vipavčanke niso bile od muh. V povprečju višje za glavo in pol, hitrejše in bolj izkušene so nam delale kar nekaj preglavic. A vendar, naše punce se ne dajo! Sladoled je le sladoled!! Ko so si punce začele malo bolj podajati žogo in sodelovati, so koši padali tudi z naše strani. A na žalost je bila razlika v kvaliteti igralk prevelika, da bi dosegle prvo zmago. Tako so punce z dvignjenimi glavami in nasmehom do ušes čestitale nasprotnicam ob rezultatu 18 : 44.

Strelke ŽKK Domžale: Vide 12, Papič 6, Mihajlovič, Asani, Vodnjov, Homar, Bešter, Osvald-Šorn, Križnik, Pirman, Kos, Čibej, Letnar.

Led smo uspešno prebile! Naslednji vikend bo naša igra sigurno že malo boljša, ne glede na rezultat pa bodo sigurno uživale vsaj toliko kot so to nedeljo. Na koncu pa naj se še zahvalim staršem za bučno pomoč s tribun! Hvala! J

 

Rezultati turnirja U10 v Domžalah

ŽKK Domžale – ŽKD Ilirija 10 : 76

ŽKK Domžale – Vipava 18 : 44

Vipava – ŽKD Ilirija 9 : 39