Članice končale prvi del

29. februarja, 2012

Z današnjo vnaprej odigrano tekmo, smo v Mariboru zaključili prvi del letošnjega prventva za članice- brez zmage, kot je že kar nekaj časa običaj. Mogoče smo vsi malo preveč pričakovali v začetku prvenstva, saj je takratna postava ekipe kar nekaj obetala. Toda brez nekaterih in s spremenljivim učinkom mladih, kaj več ni bilo moč doseči. Mogoče nam je lahko žal za nekatere tekme, ki smo jih zelo tesno izgubili, večinoma doma. Tako pa nam ostaja vera in zaupanje v mlade igralke, ki počasi prihajajo in z vsako tekmo dobivajo več priložnosti.

AJM : DOMŽALE 96:49 (21:3, 20:14, 28:20, 27:12)
Baltić 25 (15 skokov, 4 podaje), Drozg, Novi in Kure po 13; Ceglar 12, Pavli 11.

Kot prvi zasedbi sta z rednim delom državnega prvenstva opravili tudi ekipi mariborskega AJM-ja in Domžal. Slednje, zaradi manjšega operativnega posega na roki še vedno brez svoje najboljše posameznice Romane Vukovič, so na koncu morale priznati premoč s 96:49.

Le dve točki iz igre (21:3) v prvi četrtini sta bili na parketu dvorane Tabor za Domžalčanke vse prej kot vzpodbuden začetek. Varovanke Vlada Velikonje so v nadaljevanju zaigrale veliko bolj zbrano ter se v naslednjih 20 minutah (delni niz 48:34) veliko bolj enakovredno kosale z Mariborčankami, na koncu pa vseeno morale priznati visok poraz.

V dresu AJM-ja, pri katerem po težki poškodbi in dolgotrajnem okrevanju v pravo formo počasi prihaja Ljubica Kure (13 točk v 19 minutah), je bila na koncu z novim dvojnim dvojčkom najučinkovitejša Kristina Baltić. Srbkinja je ob 25 točkah ujela 15 odbitih žog ter podelila štiri podaje. Na drugi strani je tekmo pri 12 točkah končala 18-letna Urša Ceglar, točko manj pa je dodala Kristina Pavli.