Poraz članic doma

25. februarja, 2012
ŽKK Domžale : ŽKK Rogaška 81 – 85 (15-26 22-26 17-13 27-20)

Kljub temu, da so Domžalčanke predzadnjo tekmo rednega dela 1. SKL za članice pričakale brez svoje prve strelke in skakalke Romane Vukovič ter Leje Stupica, so se odlično kosale Rogaško. Slednja je bila na koncu boljša z 81:85.

Domače košarkarice odločno začele tekmo, povedle s 7:0, nato pa popustile. Rogaška se je nato z delnim nizom 3:19 prebila v ospredje, pred zadnjimi desetimi minutami pa vodile s 54:65. Domžalčanke so nevarno zapretile slabe tri minute pred koncem, ko je Eva Klampfer zadela za 74:75, minuto in pol kasneje pa je Sabina Ajkič s črte prostih metov izid poravnala na 78:78, nato pa s košem še na 80:80. Na drugi strani je bila Simona Jurše štirkrat natančna z linije prostih metov (81:85) in zmagovalec je bil odločen.

V dresu Domžal je bila na koncu s 16 točkami najboljša Kristina Pavli, štiri točke manj pa je dodala Tjaša Senčar. Za Rogaško je Juršetova prispevala 24 točk in pet podaj, 14 točk pa sta dodali Urša Svetič in Mateja Baloh.

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Danes smo prikazali povsem drug obraz, kot na prejšnji tekmi. Dekleta so bila konkretna in igrala z veliko žara. Škoda da smo po dobrem začetku popustili in se nato do zadnjih minut vračali v igro. V preveliki želji smo rahlo pregoreli in koncentracija je v zadnji minuti preveč padla. Gostujoče košarkarice so srečno, a zasluženo zmagale za kar jim čestitam. Našim igralkam pa tudi čestitam za srčnost, saj smo odigrali precej oslabljeni brez Romane Vukovič in Leje Stupice, kar se nam je sigurno poznalo pri rotaciji igralk. So pa zato nekatere dobro izkoristile svojo priložnost, tako da sem prepričan, da imamo še rezerve.