Članice zaključile uspešno sezono

5. aprila, 2014

1. SKL ZA ŽENSKE, POLFINALE, 2. TEKMA:

DOMŽALE : ATHLETE CELJE 42:103 (6:20, 7:18, 13:31, 16:34) [47:97; 0:2]*
Prezelj 12, Špacapan 7; Tyson Thomas 21 (8 skokov), Gajić 18 (18 skokov).

STATISTIKA

Kot kaže so naše igralke vstopile v tekmo z mislimi o koncu sezone, kar se je poznalo na nezbranosti in porazni učinkovitosti. Čeprav naša ekipa na svoji zadnji tekmi sezone ni pretirano navdušila, pa se je bo kljub temu z veseljem spominjala, saj je po pokalnem srebru že uvrstitev ekipe Vlada Velikonje v polfinale državnega prvenstva pomenila lepo priznanje. Celjanke so se tudi do druge zmage prebile precej rutinirano, večji del posla pa opravile že v prvem polčasu. Tekmo so začele z rezultatom 14:0, na drugi strani pa so Domžalčanke prvi koš dosegle šele po dobrih sedmih minutah in pol igre. Košarkarice iz knežjega mesta so tudi v nadaljevanju igrale v svojem ritmu, ob polčasu vodile že za 25 točk (13:38) in tekmo mirno zaključile.

Celje je realno premočno. Mi smo z našo sezono več kot zadovoljni in te uspehe bo težko ponoviti. Dokazali smo, da se z dobro selekcijo igralk in pravilnim trdim delom lahko ustvari tako rezultat kot napredek posameznic.  Predvsem pa smo letos lahko zelo zadovoljni nad klimo v ekipi, kar pa gre zahvala vsem igralkam, tistim, ki niso zmogle in tistim, ki so bile na koncu zmagovalke, saj je to le od njih odvisno. Čeprav ni bilo lahko, smo to sezono sigurno uživali, in na koncu le to šteje.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitke Athlete Celju za uvrstitev v finale, našim puncam pa za izjemno sezono. Žal so pregorele v veliki želji, kar se je videlo v poraznem odstotku meta predvsem v prvem polčasu. Žalostno pa je, da določene osebe demonstrirajo tako aroganco do ženske tekme.”

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Tako kot na prvi tekmi smo tudi tokrat opravičili vlogo favorita in znova zasluženo slavili visoko zmago. Napake iz prve tekme smo odpravili in pravo formo ujeli v pravem trenutku. Sedaj bomo to le še dodatno pilili do začetka finalnega niza in v miru čakali na nasprotnice, ki si bodo finale zagotovile v drugem polfinalnem paru. Čestitke ekipi Domžal in kolegu Vladi Velikonji za odlično sezono tako v državnem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju.”