Prvoaprilska tekma za zmago Celja

3. aprila, 2014

ATHLETE CELJE : DOMŽALE 97:47 (17:20, 21:4, 31:18, 28:5)
Gajić 20 (19 skokov), Boada 17 (7 podaj); Prezelj 19, Špacapan 15.

STATISTIKA

Prva tekma polfinala DP ni postregla s presenečenjem, saj je bila v najava pred tekmo primerna dnevu norcev, ko so še tako resnim stvarem dovoljene šale. Je pa sicer bilo res, da se je Katja Kotnik (1993) med vikendom vrnila iz Italije, pa tudi Karin, je okrevala in pomagala ekipi s klopi, a da bi pa dejansko zaigrala preden se poškodba kolena popolnoma ne pozdravi, pa ni potrebe. Romana pa je morala podaljšati terapije počenih kosti v zapestju, saj si želimo, da bi novo sezono začela povsem zdrava in pripravljena.

Po dobrem začetku Athletinj so Domžalčanke hitro kaznovale nekoliko bolj ležeren pristop svojih nasprotnic. Po zaostanku z 2:9 so se vrnile v igro ter prvo četrtino presenetljivo dobile z 20:17. Štajerke so svojo premoč začele unovčevati šele v drugi polovici druge četrtine. Po izenačenju na 22. točko so do konca 21. minute napravile delni niz 20:4, v nadaljevanju pa svojo prednost le še povišale. Naša dekleta so imele kar nekaj lepih potez, a žal še več nespametnih napak in slabih podaj. A tudi to je cena učenja. Več priložnosti sedaj dobivajo tudi igralke iz klopi in po pričakovanjih jim še manjka izkušenj.

Prvo ime celjske zasedbe je bila znova Marica Gajić, ki je tekmo končala pri 20 točkah in 19 skokih. S 17 točkami in sedmimi podajami ji je sledila naturalizirana slovenska reprezentantka Helena Boada. Na drugi strani je 19 točk dosegla Annamaria Prezelj, nasprotnice pa so nad njo napravile kar 11 osebnih napak.

Drugo tekmo polfinalnega niza bo v petek, ob 19. uri, gostila domžalska Osnovna šola Venclja Perka.

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitke Celjankam za zmago. Kljub visoki razliki sem s prvo in tretjo četrtino zelo zadovoljen. Seveda smo odigrali v prvoaprilski in oslabljeni postavi. Naporna in uspešna sezona se bliža koncu, a dekleta se športno borijo, čeprav je Athlete vrhunska ekipa in v odlični formi. Mi nismo trenirali z žogo že štiri dni, saj je naša dvorana zasedena. V petek želimo prikazati za kanček boljšo igro.”