Finale in drugič v zgodovini članice srebrne!!

17. marca, 2014

POKAL ČLANICE, FINALE:

DOMŽALE : TRIGLAV 47:65 (17:17, 7:22, 15:13, 8:13)
Prezelj 20 (6 skokov), Špacapan 10; Piršič 13 (14 skokov), Meden 11.

STATISTIKA
Finalna tekma, ki jo je neposredno prenašala TV Slovenija, je bila v prvi četrtini izjemno zanimiva in izenačena, kljub temu pa so imele Triglavanke rahlo prednost. Prvič so resneje povedle pri 17:13, po zaslugi Jelice Petrović, ki je zadela trojko v zadnji sekundi, pa je bilo po koncu prvih desetih minut 17:17.

V nadaljevanju so Gorenjke prevzele pobudo, pod košem je kraljevala najboljša skakalka turnirja in najboljša strelka finalne tekme Maša Piršič(13 točk, 14 skokov) in po košu Sare Meden v 15. minuti povedle z dvanajstimi točkami razlike (32:20), ob polčasu pa to povišale na +17. Korak z razigranimi Kranjčankami je držala le odlična 16-letna slovenska kadetska reprezentantka Annamaria Prezelj, ki je že v prvem polčasu dosegla 13 točk, na koncu 20, zaradi česar je postala najboljša strelka turnirja, zasluženo pa je prejela tudi nagrado za najboljšo mlado igralko.

Domžalčanke, ki Triglavu v tej sezoni še niso bile tako blizu, so nekajkrat zapretile tudi v drugem polčasu in po košu Sare Valenčak v 29. minuti zaostajale s 37:48, a zaostanka niso uspele zmanjšati na razliko, ki bi ogrozila prvo slavje Triglava v njegovi zgodovini, ki je tudi prvi naslov v članski kategoriji selektorja reprezentance Orešnika. Najvišja prednost na tekmi je znašala 20 točk (61:41) v 36. minuti.

Najkoristnejša igralka finalnega turnirja je postala Tina Jakovina, ki je bila ena izmed odločilnih igralk za uvrstitev Triglava v finale, v katerem je zbrala 5 točk in 7 skokov.

Vlado Velikonja, trener Domžal:

“Zahvalil bi se vodstvu kluba, ki nam je v času, v katerem se nahajamo, omogočilo potrebne pogoje za delo. Čestital bi našim dekletom. Za nas je to vrhunec sezone, čeprav nastopamo v precej spremenjeni zasedbi kot na začetku, saj nam manjkata dve izmed glavnih košarkaric. Ne glede na to mislim, da smo pred TV kamerami pokazali, da lahko igramo dinamično in borbeno košarko. Iskrene čestitke Triglavu, ki je zasluženo osvojil pokalni naslov. Nas v tej sezoni čaka še nastop v polfinalu državnega prvenstva za članice ter na zaključnem turnirju za mladinke. Z našim delom sem tako lahko zadovoljen in upam, da ga bomo nadaljevali tudi v naslednjih sezonah. Čestital bi tudi organizatorjem in se obenem zahvalil Občini Vojnik ter Košarkarski zvezi Slovenije za takšno prireditev, ki je bila izvrstna. Upam, da bomo imeli še kdaj možnost, da se vrnemo v ta kraj in uživamo na takšnih prireditvah.”