Gladka zmaga Celja

8. februarja, 2015

1. SKL ZA ŽENSKE, 14. KOLO: Sobota, 7. februarja:

DOMŽALE : ATHLETE CELJE 26:87 (4:21, 7:25, 6:20, 9:21)
Ilievski 15, Tajher 4; Lisec 25 (13 skokov), Erkić 16 (7 skokov).

STATISTIKA

Naše igralke so pričakovano klonile proti aktualnim prvakinjam. Le te so se brez težav sprehodile do zmage. Nepričakovan pa je bil pristop naših igralk in njihova raztrgana igra v napadu. Videli smo zgodbo, ki je bila letos že nekajkrat videna. Slaba organizacija napada, zgrešeni neovirani meti iz neposredne bližine, podajanje nasprotnicam žoge v roke, neodločna obramba, brez skokov za žogo….in še bi lahko naštevali. To je bila slika, ki smo jo gledali skozi celotno srečanje. Šele nekaj krepkih besed trenerja je vsaj za nekaj minut zbudilo igralke. Na žalost pa brez kolektivne igre tudi borbenost ni dovolj.  Izid je bil izenačen le na začetku (2:2), nato pa je začel mleti celjski stroj. Athlete je hitro ušel na 21:4. Tok tekme se ni spreminjal niti v naslednjih treh četrtinah. Razlika je iz minuto v minuto naraščala, naše igralke pa so redko našle pot do koša. Pa še takrat žoga ni hotela skozi obroč. Nekatere, predvsem nosilke. se bodo morale počasi zamisliti nad svojo učinkovitostjo in zastopanjem barve domžalskega kluba, ki prav zaradi teh igralk vztraja v prvoligaškem tekmovanju.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitke Celjankam za prepričljivo zmago. Očitno so nekatere stvari igralkam že preveč zlezle pod kožo, saj že od prve minute nismo bili pravi. Ne glede na to, da smo oslabljeni, tokrat nisem dojel, zakaj so nekatere igralke prišle na tekmo. V mojih očeh smo prišli v ali ali pozicijo in bo potrebno razmisliti zakaj in kako naprej.”

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Čestitke igralkam za zmago in za prikazan pristop. Veseli smo, da smo na tekmi v Domžalah v našo zasedbo pridobili dve povratnici po poškodbah Zalo Lešek in Majo Erkić. Nadejamo se, da se nam tudi ostale priključijo kmalu. Čestitke tudi Domžalčankam za korektno igro. Naše misli so sedaj usmerjene v sredino tekmo Jadranske lige, na kateri nas čaka pomemben boj za končno prvo mesto v predtekmovalni skupini.”