Izjemen uspeh na United World Games v Celovcu

29. junija, 2017

Med 22.6. in 25.6. smo se z ekipama v kategoriji deklet U14 in U19 udeležili United World Games v Celovcu. To je največja športna prireditev za mlade, s skoraj 10.000 udeleženci, iz skoraj 40 držav sveta, ki tekmujejo v dvanajstih različnih športnih panogah.

Naša dekleta so imela priložnost uživat v tej izjemni kulisi in se družiti s športniki iz različnih koncev sveta. Še posebej izjemno doživetje pa je bila otvoritvena slovesnost, ko so naša dekleta imela priložnost vkorakati na štadion s slovensko zastavo in ob slovenski himni.

Obe ekipi sta nastopili mlajši, glede na starostno kategorijo, zato nismo imeli veliko pričakovanj glede rezultata, a vzdušje prireditve je naši ekipi poneslo in spremljali smo lahko odlične predstave deklet.

Ekipa U14 dosegla 2. mesto

 

Ekipa U14 je ostala neporažena vse do finala, še najbolj smo bili na trnih v tekmi proti ekipi Luksemburga, ko smo v odlični kulisi odprtega igrišča. sredi Celovca, spremljali infarktno končnico, a se na koncu veselili zmage s točko prednosti. V finalu so se dekleta pomerila z reprezentanco Ukrajine, ki so na turnirju najbolj blestele, naša dekleta so se izredno borila, kljub porazu pa smo se izredno veselili 2.mesta.

Rezultati

Finale

Končna lestvica

Ekipa U19 dosegla 3. mesto

 

Štart ekipe U19 je bil zelo boleč, saj se je že po 5 minutah tekme proti Američankam, poškodovala Lora. Dekleta so vseeno strnila vrste in po tesnem porazu na prvi tekmi, že v drugi tekmi s trojko Klavdije v zadnji sekundi tekme slavile. Za uvrstitve v polfinale so na odprtem igrišču sredi Celovca premagale ekipo SaW USA. V polfinalu je bila spet malo boljša ekipa AIST Stripes, kasnejše zmagovalke turnirja.

V tekmi za tretje mesto smo ponovno spremljali razburljivo tekmo proti domačinkam, a naša dekleta so tokrat v zaključku tekme odigrale zbrano in se skupaj z mlajšimi Domžalčankami (igrale so istočasno, finalno tekmo na sosednjem igrišču) in številnimi navijači veselila osvojitve 3.mesta.

Rezultati

Končna lestvica

Čestitke tudi trenerjema! Franci in Luka sta skrbela za dekleta in jih na tekmah odlično vodila!

Zahvaljujemo se Uradu vlade za komuniciranje, ki nam je zagotovil promocijski material »I feel Slovenia« za našo predstavitev.
Zahvaljujemo se tudi družini Žibert za malico, ki so nam jo pripravili za pot.

IMG_3468

Image 52 of 52

🏀 #EnaEkipaEnoSrce 🏀