Mladinke nadaljujejo zmagovalno

17. februarja, 2014

U18 1.SKL (liga za prvaka)

Konjice : Domžale   43:47 (6 :19, 13 : 7,  9 :10, 15 : 11)

Na pot so se podale Annamaria, Vanja, Eva, Blažka, Katja, Sara in Nina Ž.. Ostale punce pa so podlegle virusom, nedeljskim kosilom in počitniškemu smučanju. Kaj od tega je športno opravičljiv razlog, da nekoga ni v ekipi, ki si po nekaj dolgih letih poskuša izboriti mesto za finalni turnir, pa naj vsak sam presodi. Jasno pa je, da ko se gre za dodelitev statusov (predvsem za vpis na univerze) so vse prisotne.

Pa se vrnimo na tekmo, kjer smo z odličnim začetkom prav na začetku ustvarili pomembno prednost. Jasno je bilo, da vsega šest igralk rotirati v 40 minutah ne bo obdržalo enake svežine in dinamike v igri. Padec je bil zato pričakovan, a kljub temu smo se uspeli ubraniti vseh naletov domačink. Na nas so se menjavale razne obrambe, od “pressingov”, conske obrambe, podvajanj. A nekako smo kljub kar velikim številom napak, še zmogli dovolj zbranosti, medtem, ko se je domačinkam, na naše srečo, v ključnih trenutkih zatresla roka, smo jih tudi taktično uspeli nadigrati v zadnjih sekundah tekme.

Vsekakor je potrebno nasprotnice pohvaliti, saj so dobra ekipa, ki je tako kot mi prišla med šest najboljših v državi. Enako velja pohvaliti sodniški par, ki je, za razliko od dneva prej, vedel kaj velevajo pravila igre, čeprav smo tudi mi kdaj videli kako stvar drugače. A motiti se je človeško. Na obeh straneh.

 

5 Nina Žohar

6 *Annamaria Prezelj

20

7 Nina Anžič

8 Polona Maja Repar

9 *Vanja Tajher

8

11 Nika Prelesnik

12 *Blažka Hribar

5

13 *Eva Stefanoski

8

14 Katja Kač

15 *Sara Valenčak

6