Po “borbeni” tekmi poraz članic

16. februarja, 2014

KONJICE : DOMŽALE 68:56 (17:18, 16:16, 26:15, 9:7)

STATISTIKA

Tekmo smo kljub zdravstvenim težavam v ekipi odigrali pod vsakim kriterijem. A v tej tekmi, kjer je bil kriterij sojenja naravnan na dopuščanje povsem nepravilnih kontaktov in bi bil enakovreden le v primeru, če bi obe ekipi igrali enako grobo, mi verjetno tekme zmagati ne bi mogli. Konjice so na domačem terenu zabeležile drugo zmago v državnem prvenstvu. Predvsem z  igro v drugem polčasu so nas prvič v tej sezoni ugnale.

Naša dekleta na tej tekmi niso odigrale kot znajo. Pustile so se sprovocirati in vrstile so se napake. Za nameček smo se v silni borbenosti še med seboj zaletavali, en gleženj je pa naredil, po sodniškem mnenju, “samozvinj”. Domačinke so v prvem polčasu večkrat spretno izničile naše pobege in na polčas smo odšli zgolj s točko prednosti (33:34). Odločilno prednost so si nato domačinke priigrale med 25. in 28. minuto, ko so po zaostanku z 39:40 napravile delni niz 11:1.

Kljub pripravam na nasprotnika in opozorilom, kaj nas čaka, večinoma naše igralke na to sploh niso reagirale, temveč so se prepustile tokom dogajanj. Marsikaj na tej tekmi nam je lahko opozorilo za nadaljevanje tekmovanja.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:

“Čestitam domačim košarkaricam za zmago. Tokrat smo odigrali slabo, a noben poraz ni tragedija. Da si poražen in še poln oteklin in krvavih odtisov na koži, si tekmo pač zapomniš po tistih, ki niso zaščitili igre. Te akterje bomo rajši obelodanili drugje, da ne bodo tako zlahka več dopuščali poškodb.”

Stojan Fink, trener Konjic:
“Danes smo dosegli nepričakovano zmago, ki je bila posledica motivacije, vzpodbude in želje vseh igralk, ter premagali boljo ekipo. Pohvaliti moram celotno ekipo, saj so garale v obrambi in v napadu prikazale dobro igro, prav tako so tudi vse dosegle koš. Čestitam jim za današnjo igro in da so ohranile mirne živce, ker nekatere jih niso.”