Odličen začetek najmlajših

9. maja, 2009

Danes se je začelo državno prvenstvo za najmlajše igralke našega kluba , tako imenovane ml. pionirke ali U12. Žreb nam je namenil težko delo, saj smo v prvem kolu gostovali v Trbovljah, kjer že tradicionalno dobro delajo z mladimi selekcijami. Naše pikice so tekmo dobile in sicer po podaljšku, kar pomeni, da je bilo poleg znanja tudi malo sreče. Ognjeni krst so tako vse, vključno s Karin in Špelo dobro prestale. Čestitke vsem dekletom!!

ŽKK Trbovlje :  ŽKK Domžale 38 : 42 (9:11,15:12,10:11,OT4:8) 

 

Trbovlje: Murn 4 (0:2), Jukič 7 (1:2), Milar 2, Klopčar 11 (1:7), Kračan 4 , Ahac 2 , Povše 6 (4:6), Petelin 2, Kajzer, Potišek, Zalezina, Lončar.  

 

Domžale: Grošelj 2, Veladžič 2, Prezelj 23 (2:7), Stefanoski 2, Kovič 2, Bohnec 11 (1:8), Štirn, Jašovič, Žibert, Prelovšek.

 

 Že na začetku tekme je kazalo, da bomo tokrat priča zares napeti in enakovredni igri. V prvi tretjini si nobena ekipa ni pridobila večje prednosti, tako so na koncu imele dve točki prednosti naše punce. Sledila je druga tretjina, v kateri so imele Trbovljčanke večjo prednost v višini, ki pa jo niso dovolj dobro izkoristile, kajti naše punce so ob koncu druge tretjine izgubljale le za točko. Zadnja tretjina je minila v zelo napetem vzdušju, saj si nobena ekipa ni pridobila večje prednosti. V zadnjih dveh sekundah je bilo izenačeno, hkrati pa so nasprotnice imele še en prosti met, ki pa ga na srečo naših pionirk niso zadele in tako je sledil podaljšek. Trbovljčanke so v podaljšek odšle dosti bolj odločene, da to tekmo dobijo, saj so dve minuti pred koncem tekme vodile za štiri točke. Po minuti odmora pa so Domžalčanke le vzele stvari v svoje roke, in z veliko željo po zmagi in veliko borbenostjo, le prišle do končne zmage.

 

Vsem puncam čestitamo za zares zasluženo zmago!