Tudi starejše deklice uspešne

10. maja, 2009

Danes je bila na sporedu tudi tekma st. pionirk-U14, v kateri so naše deklice igrale proti vrstnicam iz Šmarja. Po lepi tekmi je bil rezultat na koncu 63 : 37.

Telesno močnejšim igralkam nasprotnic so naše igralke dobro parirale z borbenostjo.

ŽKK DOMŽALE : ŠD ŠMARJE   63 : 37 (17:12, 16:12, 15:8, 15:5)

Domžale: Vrbančič 6 (0:2), Ajkič 29 /2T/ (2:6), Prezelj 4 (0:2), Kastelic 2, Tajher 14 (2:2), Veladžič S. 8 (2:4), Veladžič L., Grošelj, Stefanoski, Jašovic, Bohnec, Marinšek.

Šmarje: Dečman 13 (1:3), Ocvirk 15 (2:7), Šilec 6, Jereb 3 (1:2), Šket 0 (0:4), Mijailovič, Stiplošek, Kovačič, Mikuš, Majcen B., Majcen Š., Pirer.

Po prvomajskih počitnicah so tudi naše pionirke imele danes prvo tekmo. V domači dvorani so gostile pionirke iz Šmarja.

Tekmo so bolje začele dekleta iz Šmarja, saj so v prvih petih minutah vodile kar za sedem točk. Po prvi minuti odmora so se Domžalčanke le zbrale in z nekaj zaporednimi koši ulovile razliko in z dvema zaporednima trojkama Ajkičeve, so si ob koncu prve četrtine naše punce le priborile manjšo prednost. Sledila je druga četrtina, v kateri so bile v ospredju domačinke, in tako je bilo ob koncu prvega polčasa 9 točk prednosti za Domžalčanke. V drugem polčasu so naša dekleta predvsem s kolektivno obrambo dobro ustavile svoje nasprotnice, in prednost se je še povečala. V četrti četrtini ni bilo več dvoma o zmagovalcu. Kljub visoki razliki so naše pionirke igrale večinoma časa s prvo postavo, ker smo želeli čim večjo koš razliko, zaradi boljšega izhodišča v nadaljevanju prvenstva.

 Vsem igralka čestitamo za zasluženo zmago!