Pionirkam – 2 v NM

24. maja, 2009

Kar smo pričakovali in vedeli že ves teden, se je tudi zgodilo. Pionirke niso mogle premagati Novomeščank, ki sta jim izdatno pomagala domača sodnika.

ŽKK NM : ŽKK Domžale 38 : 36 (12:4,9:14,13:7,4:11). Pritožba s posnetkom sledi, nam je pa že sodnik na tekmi povedal, da ne bomo uspeli in da se požvižga na naša opozorila, saj mu itak nič ne moremo.

Kako naj sedaj delujemo vzgojno? Ali bi bilo bolje molčati in se sprijazniti s krivico ?

 

Novo mesto: Povše 12 /1T/, Mavrič 4 (0:4), Bobnar 2 (0:2), Muhič 4 (0:2), Mikič 6 (3:8), Leskovšek 10 (0:4), Jerman, Može, Derling, Gregorčič, Lenart, Seničar.

Domžale: Vrbančič 6 (1:2) /1T/, Ajkič 17 (3:8) /2T/, Prezelj 6 (6:16), Tajher 7 (3:4), Veladžič S. 0 (0:2), Kastelic, Veladžič L., Grošelj, Tekauc, Stefanoski, Grintal.

Najpomembnejša tekma v prvem delu državnega prvenstva za pionirke se žal ni izšla po naših načrtih. Namreč pionirke iz Novega Mesta so bile na koncu boljše le za »pičli« dve točki.

Uvodno četrtino so pričele precej bolje dekleta iz Novega Mesta, saj so dobro zadevale koše iz igre, prav tako so bile uspešne tudi pri izvajanju prostih metov. Na drugi strani pa so naše punce podlegle tremi in pritiskom, in rezultat tega je bil, da so v celih desetih minutah uspele zadeti le štiri proste mete. V drugi četrtini so Domžalčanke pokazale tisto pravo igro, in z nekaj zaporednimi koši Ajkičeve prišle le na tri točke zaostanka. V drugem polčasu so bolj odločno nastopile Novomeščanke, saj so z dvema trojkama prednost ponovno povečale. V zadnji odločilni četrtini so se naše punce le zbrale in si z agresivno obrambo priborile nekaj žog. Z nekaj lepimi koši so se le uspele približati Novomeščankam. Žal pa je ob koncu četrtine našim pionirkam zmanjkalo moči, in zmaga je ostala v Novem Mestu.

 

Pravijo, da se je potrebno iz vsakega poraza nekaj naučiti, in tudi mi se bomo…