Pionirke U14 izgubile

17. maja, 2009

Kljub zelo borbeni in zavzeti igri so naše pionirke morale priznati poraz proti močnejšemu nasprotniku, četudi v domači dvorani. Tokrat je bila Ilirija boljša in je zmagala z rezultatom:

ŽKK Domžale ŽKD Panter Šentvid 59 : 64 (15:18,15:18,15:17,14:11).

 
 

Domžale: Vrbančič 1 (1:2), Ajkič 19 (1:1), Prezelj 6, Kastelic 3 (1:2), Tajher 18 (4:6), Veladžič S. 12 (8:12), Veladžič L. 0 (0.2), Stefanoski, Jašovic, Bohnec, Ručman, Grintal.

Panter Šentvid: Mičunovič 11 (3:4), Vardjan G. 3 (1:2), Peterlin 5 (3:5), Kotar 15 (1:9), Hodžič 11 (3:7), Raja 4 (2:8), Jeraj, Vardjan K., kopač, Snala, Tepeš.

Danes je bila odigrana prva povratna tekma za starejše pionirke. Naša dekleta so v šestem krogu državnega prvenstva za pionirke gostile punce iz kluba ŽKK Panter Šentvid.

Tekmo so boljše začele Domžalčanke, saj so si po prvih petih minutah pridobile pet točk prednosti. Sledila je prva minuta odmora, nato pa so dekleta iz Ljubljane z nekaj lahkimi zaporednimi koši prišle celo do vodstva. Tako so v drugo četrtino naše punce odšle z tremi točkami zaostanka. V nadaljevanju tekme si ni nobena ekipa pridobila večje prednosti, razen ob koncu prvega polčasa, ko so naše pionirke izgubile kar precej žog. To so nasprotnice dobro izkoristile, in pred začetkom drugega polčasa so imele prednost šestih točk. Na začetku tretje četrtine so punce iz Ljubljane z nekaj protinapadi prišle do 13 točk prednosti. Vendar kljub temu, so se naša dekleta le pobrala in z borbeno igro prednost zmanjšale. Sledila je še zadnja odločilna četrtina, v kateri so se naše nasprotnice ponovno odlepile in si pridobile največjo prednost na tekmi. A kljub temu so po minuti odmora naše punce pokazale, da se ne vdajo tako zlahka, in z nekaj lepimi potezami prednost zmanjšale. V zadnjih minutah je na žalost  našim dekletom zmanjkalo nekaj športne sreče, in tako so ob koncu slavile pionirke iz Ljubljane.

Čeprav so naša dekleta danes izgubila, jih je potrebno pohvaliti za zares dobro in borbeno igro.