Pokal v Srbijo

8. septembra, 2009

 

POKAL V SRBIJO, DOMŽALAM LE ENA ZMAGA

Že 21. turnirja, ki ga organizira Ilirija smo se zelo aktivno udeležili tudi v Domžalah. S sobotno organizacijo naše skupine in z gostoljubjem naših družin, ki so velikodušno sprejele igralke drugo uvrščene Ostrave v svoje domove.

Naša ekipa niti eno tekmo ni nastopila popolna, pa še daleč najmlajše so bile naše igralke. Tekme so bile glede na naše priprave vsaj kakšen teden prehitro, saj z žogo še nismo tako veliko delali, da bi se lahko kosali s kvalitetnimi tujimi ekipami enakovredno. Borbenosti ni manjkalo, ekipnega duha tudi ne, zato kljub slabšemu rezultatu lahko optimistično čakamo na začetek lige. Premagali smo edino Pomurje, ki je tudi v naši skupini v državnem prvenstvu.

Velika zahvala gre vsem družinam, ki so ta vikend podredile ritem temu turnirju. Starši so se žrtvovali za prevoze in morali usklajevati z občasno zelo neprimernim urnikom prvenstva. Zato vse pohvale in zahvale za vso pomoč. Upam, da se ni komu zaradi tega zamerila »košarka«.

 

 

Tekme so potekale pa takole:

V petek sta bili odigrani dve tekmi.

ŽKK DOMŽALE : SBŠ OSTRAVA 17 : 69 (4 : 35)

Strelke: Stupica 5 (2/1), Smolnikar 4, Mulec 3 (3/1), Grintal 3(1/1), Keržič 1 (4/1), Tajher 1 (2/1), Ajkič 0 (2/0), Prezelj 0 (2/0), Dremel, Kovič, Kotnik, Gavranovič.

 

Že v petek smo prvo tekmo odigrali proti dekletom, ki so jih gostile naše družine. Zelo kvalitetna ekipa, ki je selekcionirana iz kar 36 košarkarskih šol!!! Veliko časa so že skupaj kot ekipa in imajo zelo dobro razdeljene vloge v ekipi. Predvsem pritisk obrambe po celem igrišču in protinapad izkoriščajo do podrobnosti natančno.

Za nas je bila to nasploh prva tekma v sezoni. Nasploh zelo prehitro, potem pa še proti tako močni ekipi. Rezultat je bil še dober v primerjavi s tistim kar smo pokazali.

ŽKD JEŽICA : ŽKK PEŠČENICA 48 : 30

 

V soboto se je nadaljevalo v Domžalah:


ŽKK DOMŽALE : ŽKD JEŽICA 25 : 45 (19 : 24 )

Strelke: Krobot 7 (1T), Cunja 4 (1/0), Ajkič 4, Mulec 2 (2/0), Keržič 2, Grintal 2 (3/0), Kotnik 2, Tajher 2 (3/0), Prezelj 0 (2/0), Smolnikar 0 (2/0), Dremel, Kovič.

 

Jutranja tekma z Ježico, ki je eden favoritov letošnjega državnega prvenstva, je bila do polčasa že boljši pokazatelj naše ekipe. V drugem polčasu smo popustili in razlika je narasla neprimerno visoko. Manjka učinkovitost naših nosilk igre, predvsem pa še vedno preveč napak pri samem prenosu.


SBŠ OSTRAVA : ŽKK PEŠČENICA 67 : 30

 


ŽKK DOMŽALE : ŽKK PEŠČENICA 25 : 44 (13 : 28)

Strelke: Stupica 11 (2/1), Mulec 6 (1/0), Dremel 4, Kotnik 2, Krobot 2, Keržič 2, Ajkič 2, Cunja 0 (2/0), Tajher 0 (2/0), Prezelj, Grintal, Kovič, Smolnikar.

 

Predvidevali smo, da se bomo vsaj z zagrebško ekipo lahko bolj enakovredno kosali. Vendar je bila predvsem učinkovitost iz zunanjih položajev preslaba. Obramba se je pokazala kot luknjasta in velika razlika je bila ponovno neizbežna.

ŽKD JEŽICA : SBŠ OSTRAVA 38 :54

Zadnji dan turnirja, v nedeljo,  se je odločalo o končni razvrstitvi. V skupini od 9. do 11. mesta je o razvrstitvi odločala razlika v točkah, saj so vse tri ekipe po enkrat zmagale in izgubile. Najboljši količnik so imele Škofjeločanke, druge so bile Sobočanke, nehvaležno zadnje mesto na turnirju pa je pripadlo Domžalčankam.

Razigravanje od 9. do 11. mesta:

ŽKK DOMŽALE : KK POMURJE 32 : 27 (8:6, 9:8, 8:4, 7:9)

Strelke: Mulec 11 (6/3), Ajkič 9 (1T), Stupica 6, Žura 3 (4/1), Kotnik 1 (4/1), Krobot 2, Keržič, Prezelj, Dremel, Tajher, Grintal, Kovič, Smolnikar.

 

Na zgodnji jutranji tekmi smo naše najmlajše pustili na klopi, saj smo želeli preveriti realno stanje med tema dvema ekipama, ki se bosta pomerili tudi v državnem prvenstvu. Tekma je bila vseskozi izenačena, vendar smo uspeli držati varno razliko do konca in zmagali vsaj eno tekmo (kar nam lani prav tako z mlajšo ekipo ni uspelo).


KK ODEJA : ŽKK DOMŽALE 38 : 25 (10:6, 6:7, 10:2, 12:10)

Strelke: Ajkič 7 (2/2, 1T), Mulec 4, Grintal 4 (6/4), Krobot 4 (2/2), Tajher 3 (1/1), Stupica 2 (2/2), Prezelj 1 (4/1), Dremel 0 (2/0), Smolnikar 0 (2/0), Keržič, Kotnik, Žura, Kovič.

 

Poraz s 4 točkami bi bil proti ekipi Odeje še dovolj za končno 9.mesto. Vendar pa nikakor nismo razvili igre in smo celo tekmo malo zaostajali. Tekmo pa dokončno izgubili s slabo učinkovitostjo v 3. četrtini. Spet so manjkali koši nosilk kadetske ekipe.


KK POMURJE SKINY : KK ODEJA 40 : 34

Turnir smo tako že drugo leto zapored končali na zadnjem mestu, vendar smo s tem dobili prepotrebne mednarodne izkušnje. Če jih bomo zdaj na treningih znali vnovčiti in nadgraditi z dobrim delom, potem bo že naslednje leto slika popolnoma drugačna. Naše igralke so pokazale premalo znanja, vendar veliko želje in borbenosti. Treningi do začetka prvenstva bodo naredili svoje, igro bomo nadgradili in prepričan sem, da bo že 3.10., ko se začne liga že veliko stvari drugače. Upam samo, da ne bomo izgubili podpore staršev in da bodo vztrajno spodbujali celo ekipo.

Hvala še enkrat vsem, ki so pomagali pri izvedbi in sodelovanju na turnirju.

 

Drago Klemenčič