Sezona se nadaljuje

19. septembra, 2009

Z današnjimi tekmami za ml. deklice- U12 se je začel drugi del sezone. Med sabo se na treh turnirjih pomerijo zmagovalke predhodnih skupin.  Več o tekmah zvečer…

 

 Prvi rezultati kažejo, da je Ilirija velik favorit- ne samo za zmago v skupini, temveč tudi v prvenstvu.Ima po starosti in višini zelo homogeno ekipo. Naše deklice so odigrale lepo in borbeno, vseeno pa se vidi, da imamo zelo mlado ekipo. S Triglavom se laže primerjamo, ŽKK Domžale : KK Triglav 55 : 38 (19:15,20:6,16:17) ter ŽKK Domžale :ŽKD panter Ilirija 29:59

( 17:30,4:9,8:10).

Poročilo:

1.SKL PIONIRKE U-12,  center A;

 

Prvi, v sklopu treh turnirjev, so mlajše pionirke (letnik 1997 in mlajše) odigrale v Domžalah. V pomladnem delu so naše najmlajše dokaj zanesljivo osvojile prvo mesto v svoji skupini in se tako uvrstile med 9 najboljših v državnem prvenstvu. Vendar pa je naša ekipa med poletnimi počitnicami doživela preveč pretresov in sprememb, da bi z optimizmom lahko pričakovali srečanja z zmagovalci skupin 6 in 7. (http://www.kzs-zveza.si/kzs/index.php?x=4&xy=2419 ).

Že priprave so bile tako zelo okrnjene in nepopolne. Svoje so dodale še standardne težave vsake ekipe (tudi naše moške članske reprezentance!), torej bolezni in poškodbe. Ekipa naših mlajših pionirk je tako sestavljena iz 6 igralk tekočega letnika (’97) in 6 igralk, ki so veliko mlajše in nekatere popolne začetnice, ki imajo zelo malo tekem za sabo – za 2 naši je bila to sploh prva klubska tekma. Kljub vsemu so s svojo borbenostjo presenetile in se zelo solidno odrezale na prvem turnirju.

 

ŽKK DOMŽALE : ŽKK TRIGLAV           55 : 38 (19:15, 20:6, 16:17)

Strelke:

Domžale: Prelesnik 4, Veladžič 8, Prezelj 25 (3:3), Stefanoski 10 (0:2), Tekauc 6 (0:4), Kovič 2, Bavčer, Štirn, Žohar, Bohnec, Žibert.

Triglav: Kišek 5 (1:2), Horvat 1 (1:4), Jakobčič 32 (3:9), Šter-Kristič, Kozina-Gubnič, Jesenšek, Durakovič, Pejzič, Prevodnik, Šarič.

 

Prva tekma se je začela zelo napadalno nastrojeno, saj so koši kar padali na obeh straneh. Naše so imele veliko težav z obrambo na izvrstni Maji Jakobčič, ki že zdaj kaže velik talent. Na krilih naše organizatorke Annamarie Prezelj pa celo vodile po prvih 10.minutah, kljub poškodbi naše najvišje – Lane! Gostje iz Kranja v drugi peterki niso imele razpoložene igralke, v Domžalski ekipi pa je prav druga peterka s presenetljivo dobro igro tako v obrambi kot v napadu, prinesla neulovljivo prednost. Svoje prve točke je na prvi klubski tekmi dosegla Nika.

 

ŽKD PANTER ŠENTVID : ŽKK TRIGLAV 74:16 (35:3, 22:4, 17:9)

 

Druga tekma turnirja se je začela z 20:0 in igralke Šentvida so takoj dale vedeti, da so ambiciozne.

 

ŽKK DOMŽALE : ŽKD PANTER ŠENTVID 29:59 (17:30, 4:19, 8:10)

Strelke:

Domžale: Prelesnik 3 (1:2), Veladžič 2, Prezelj 16 (6:10), Stefanoski 4 (0:2), Tekauc 2, Bohnec 2, Kovič, Bavčer, Štirn, Žohar, Žibert.

Panter Šentvid: Štih 9/1T/, Gajič 2, Pikš 8, Vardjan 2, Kerič 8 (1:2), Mulec 8, Hrbljan 4 (0:2), Jug 2, Mičunovič 16 (1:3) /1T/, Stašek, Šabanovič, Lakner.

 

Drugo tekmo je ekipa najmlajših Domžalčank začela zelo pogumno. Kljub začetnim 10:0 so Šentvidčanke kmalu ulovile in bile nekaj časa zelo konkurenčne. Vsekakor se je poznala odsotnost poškodovane Lane. Drugih deset minut so višje, starejše in fizično močnejše Ljubljančanke pokazale svojo premoč. Vendar pa smo vsi skupaj želeli videti primerjavo ekip v zadnji tretjini, ko so bile na parketu enako stare igralke. Prvih 6 minut so bile naše celo boljše ( 8:4), nato pa je Annamaria dobila 5. osebno napako, ostale naše pa so žal postale manj samozavestne in pustile gostjam nekaj lahkih košev. Kljub temu nam rezultat zadnjih 10. minut navdaja z optimizmom, saj bi bili veliko bolj konkurenčni, če bi tudi mi imeli več igralk pravega letnika. Šentvidčanke nastopajo namreč z 12. igralkami letnika ’97!!!

 

Zato prav vse pohvale za izredno požrtvovalno igro naših »starejših« v ekipi, mlajšim pa posebna pohvala, da so sploh upale na igrišče proti toliko večjim in močnejšim nasprotnicam. Poleg vsega pa so se še borile in celo dosegle nekaj košev.

Čakata nas še 2 turnirja, v Kranju in Ljubljani. Šentvidčanke so izrazite favoritinje, ne samo za zmago v naši skupini, ampak tudi za zmago na državnem prvenstvu. Naša ekipa pa nabira izkušnje, se uči in izpopolnjuje svoje delo iz treningov. Morda pa nam uspe še koga presenetiti…