Tamara in Zarja v SLO U18 reprezentanci na kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo v 3×3 košarki

14. avgusta, 2017

Med 5. in 6. avgustoma, je v madžarskem Solznoku potekal kvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo v 3×3 košarki v kategoriji U18 (fantje in dekleta). Tokrat so se kvalifikacij prvič udeležile tudi Slovenke in poleg Mariborčanke Satje Škobalj in Ljubljančanke Eve Jamnik, sta del reprezentance bili tudi Domžalčanki Tamara Grabovica in Zarja Dremel.

Spremljali smo lahko izjemen spektakel te atraktivne igre in kljub izjemni vročini, so igralci in igralke prikazovali izjemno borbo in odlične igre.

Slovenke so uspešno začele kvalifikacije s presenetljivo zmago proti Slovakinjam, ki jih je ponesla med osem najboljših ekip te kvalifikacijske skupine, ki so jo sestavljale ekipe iz trinajstih držav. V tekmah za razvrstitev kljub zavzeti igri niso bile toliko uspešne. V odločilni tekmi proti Italijankam, so še dobro minuto pred koncem tekme vodile, na koncu pa je zmanjkalo nekaj sreče in moči, saj so nastopile brez poškodovane Tamare.

Žal se je na tekmi proti ekipi Izraela poškodovala Tamara in ni mogla več pomagati ekipi, upamo pa, da Tamara čimprej pozdravi poškodbo in se nam spet pridruži pod koši.

[Not a valid template]