Tretji dan na pripravah

22. avgusta, 2013

Danes bo javljanje s priprav malo drugačno. Poprosili smo dekleta, da nam zaupajo svoje misli glede priprav. Nastalo je spodnje. (pisni izdelki niso bili niti cenzurirani, niti pravopisno popravljeni ali popačeni)

 

Dragi STARŠI sporočamo vam, da se imamo tukaj zelo »dobro«. Zjutraj nas gonijo kot ovce (tečemo kar 10 minut). Barbara in Manca sta na nas zelo ponosni, ker zdržimo ta pritisk. Barbara nam je kot pastirica, ki muči krave, Manca pa nas spodbuja z njeno originalno piščalko. To v prevodu pomeni, da so treningi naporni.

Lp, MI

 Priprave 2013 Bled

V ponedeljek smo se članice ekip U12, U14 in U16 odpravile proti bledu kjer potekajo letošnje priprave.

Vsako jutro se vstanemo ob 6:30 uri, ter se odpravimo na jutranji tek. Po vrnitvi pojemo zajterk in ob 9:00 uri se določena skupina odpravi na trening. Eno uro in pol se ekipe izmenjujejo in tudi druga ekipa opravi trening.

Po treningu pojemo obilno kosilo in si odpočijemo usak v svoji sobi. Po počitku se odpravimo še na zadnji trening. Po treningu pojemo še zadnji obrok v dnevu (večerja). Ob 22:00 uri pa v našem »štuku« prevladata mir in tišina.

Izjava nekaterih igralk: »Treningi so zelo »mučni« toda tudi to pretrpimo, obroki so obilni toda zelo »nafilani« s solato kar pa nekaterim igralkam ne ugaja. Kljub napornim treningom pa se zelo zabavamo čeprav so včasih prisotni tudi prepiri.«

Mi se imamo »fino« pa vi? Napisali: Mi

 

Sreda dan 3

Po prezgodnjem jutranjem vstajanju je sledil za marsikoga zelo naporen tek. Po teku smo delale vaje za sixpacke (by Manca). Nato smo z zajtrkom napolnile prazne baterije in se počasi pripravile za nov trening. Kadetski trening je minil v znamenju protinapadov in metov. Na treningu ni manjkalo spodbudnih besed, dobre volje in utrujenih obrazov. Po treningu smo odhitele v postelje odpočit utrujene noge. Po kosilu smo bile od vse te hrane zelo utrujene in se spet zavile v postelje do popoldanskega treninga. Na treningu smo veliko igrale, kar nam je bilo zelo všeč. ZA večerjo je bila pica, zato so bili na koncu vsi krožniki prazni, še celo Zarja je pojedla 3 kose. Sedaj pa smo prišli do dela, kjer bi rade pozdravile svoje starše, še posebej mamico in očka, se jima zahvalile in jim zaželele obilico zdravja in sreče. Pozdravljamo pa tudi vse prijatelje, znance in ostale.

By ekipa U16

In še trenerski komentar: presenečeni smo nad končnimi izdelki. Zaradi resnega pomanjkanja vejic, pik, velikih začetnic ter ostalega znanja pravopisa ugotavljamo, da bi bilo potrebno poleg košarkarskih priprav izvajati tudi tečaj slovenskega jezika. Morda bomo v prihodnosti z osnovno šolo sodelovali tudi na tem področju. Drugače pa smo zelo zadovoljni, da se imajo dekleta fino ter da uživajo.